helg igen

I torsdag var jag på tjejkväll i loftahammar, mycket trevligt. Maten var underbart god, tror alla åt för mycket ;) Hittade en fin tunika men blev lite snål när den kostade 450:- men jag köpte en fin ring iallafall. Synd att inte sara kunde följa med, hade vart kul.

Ifredags packade jag in barnen och åkte mot åtvid. Först gjorde vi ett stopp på tindered och åt lunh. Sen åkte vi till sparbanken och betalade in det sista på lånet på opeln och avslutade det kontot. Skönt att bli av med det ;)
Mötte upp mamma å handlade lite mat till kvällen på willys, å det var väl tur att jag följde med för hon hade glömt plånboken hemma.
Åkte hem till mamma å käkade tacos lite senare på kvällen. Det var längesen. Gott!

kl åtta lämnade jag alwa kvar hos mamma å åkte ut till lena en sväng. Hon skulle färga håret på maria. Satt mest å pratade lite skit å småtittade på idol. sen visade lena sin utstyrsel till 80-talsfesten. Mycket snyggt. Hon lägger ner mycket tid å pengar på det där ;) Men fin blir hon.

Fick sova till nio i går morse iallafall. Alwa sov ju inne hos mamma å pappa. sen åt vi frukost å åkte in en sväng till lkpg. Pappa skulle kolla färgen på nya bilen han ev ska köpa. Blev ett varv på ikano. jag lämnade in mina stövlar för omklackning så jag gick runt på bara strumporna ;) Tog varsin korv på ikea till lunch. Sen innan vi åkte hem svängde vi förbi faster monica på en fika.

Vidare mot åtvid. Tänkte vila en stund när vi kom hem men det tänkte inte barnen. så jag slängde ihop en budapestrulle till kvällsfikat. Mamma lagade mat, potatisgratäng å kanarellsås, å kött. Åt aldeles för mycket igen.
Stefan å jessica kom å åt oxå.
Alwa satt i köket å pussalde medans maten stod i ugnen, hon e så duktig lilla pluttan. lägger 16-25 bitars pussel alldeles själv. sitter å pillar å styr ;)
När vi fikat var kl över nio å båda barnen var jättetrötta. Bara å packa in allt i bilen å dra sig hemmåt.
Var väl hemma runt tio. Barnen sov, så de var bara å bära in i deras sängar. Satt väl uppe till elva sen stupade jag oxå i säng ;)

Idag blir det städning här hemma, å kanske ska gå igenom å prissätta allt till loppisen oxå.


Helgen

Lördagen började 05:45 när alwa vaknade, var bara å gå upp å åka in till jobbet. Var väl inne halv sju. Började med lite frukost. Sen satte jag igång med tårtorna. Känns att man vart ifrån det ett tag. man tappar lite fart. pillade lite så det tog lite tid. Var klar runt nio. då bar det av hemåt.

Väl hemma var det bara å börja garnera smörgåstårtorna. lena å ubbe skalade räkorna. så det slapp jag iallafall. Man lägger ner flera timmar på tårtorna å sen tar det en pisskvart å äta upp dom ;)

När det var klart var det bara å hoppa in i duschen å börja göra sig klar. stryka kläder å locka håret på alwa, hon e så duktig lilla gumman å sitter stilla på sin pall när hon ska bli fin ;)

Åkte till församlingshemmet tjugo över två, lastade in all mat å ställde fram dricka på borden.
Sen gick vi bort till kyrkan å gav alex lite mat å svirade på han dopklänningen. Den var lite stor på honom, alwa var ju lite knubbigare när hon döptes ;)

Alex skötte sig jättebra hela dopet, Alwa blev lite rädd för allt folk å den höga musiken så hon satt i farmors knä hela tiden. ¨

Sen blev det smörgåstårta å tårta i församlingshemmet. Mycket trevligt. Å massor fina presenter!!
Tack alla för en trevlig dag!

Var väl hemma runt sju, då var det fotboll som gällde. Men inge vidare match.
Sara kom ner en sväng å det blev lite bowling på wii:t.

Gick å la oss runt tolv, då var jag helt slut ;)

Söndagen blev mest en slappdag, tvättade en maskin tvätt. Det var väl de enda vettiga. Annars satt vi mest i soffan å gjorde ingenting.

Västervik

Passade på å åka in till staden å handla lite till dopet när alwa var på dagis idag. Går ju lite smidigare med bara en liten snoris å se efter ;) Handlade för nästan en tusenlapp, å då e det tårtorna kvar å så köpte jag inga räkor. Fan de kostar å ligga på topp ;)
åkte runt halva stan för å hitta gröna dukar, men de enda gröna som fanns var snorgröna. Så det fick bli bruna till slut. blir nog fint de oxå.

Så imorrn blir det å göra smörgåstårtor, vill sätta igång nu så man kan tjuvsmaka lite;) Sen ska jag duka i FH när ubbe kommit hem från jobbet. Skönt å slippa det på lördag. då blir det fullt upp ändå, upp med tuppen för å åka in till jobbet å göra tårtor. sen hem å garnera smörgåstårtorna. och om man hinner kanske göra sig lite fin innan det bär iväg till kyrkan ;)

har gått igenom lite kläder till loppisen idag oxå, fanns en hel del jag kan avvara. man tänker ju ibland att de där kan jag ha en annan gång, men hur ofta tar man fram gamla klädert igen. lite skor hittade jag oxå. kan nog bli fullt på bordet.


Linköping

Igår bar det av till linköping. Kl 12 åkte vi. Mötte upp Sara och Johanna som hade wille å saga med sig. 
Först blev det mat på ett överfullt ikea. Alla gjorde visst stan. Å alwa började dan med sitt tråkigaste humör å skulle inte ha nån mat.

Sen drog vi vidare till busfabriken där barnen hade hur kul som helst, med rutchkanor, bollhav, cyklar å allt vad som fanns. Satte batterierna till kameran på laddning innan vi skulle åka så de inte skulle ta slut, men stressad som man är när man ska nån stans så glömde jag dom. Så några kort blev det inte. Johanna fota en del så skulle få bilder av henne. Tur nån har huvudet med sig ;) Alex sov i vagnen hela tiden. Världens snällaste bebis ;) Alwa var precis genomsvett när vi skulle åka hem. Hon ville nog helst stanna kvar ett tag till. Var inge kul å åka hem. 

Åkte vidare till maxi å handlade lite, hittade ett par vantar å en dress till alex. Svarta byxor å gråsvartrandig tröja. Såg när jag stog i kassakön att sömmen i ärmen var lite trasig. Så den fick jag för halva priset. Tänkte att han kanske drar av en tjuga eller nåt för det var inte jättestort hål. Så det var ju bara å va glad när han tog hälften av 150.

Alwa å jag gick till Mc-D å åt lite innan hemfärden. Å nu gick det ner lite mat i pluttans mage iallafall.  Alex fick en skvätt han oxå ;)

Åkte sen hemåt, men passade på å svänga förbi mamma å pappa. Hon sydde kvickt ihop tröjan, så var det inget fel på den längre ;)
Kl. var väl nästan tio när vi var hemma. Å då var både jag å Alwa ganska trötta så det var bara å hoppa i säng.  

Köttbullar

Ubbe beställde köttbullar, så nu har jag stått å gjort köttbullar på två kilo färs, tog sin lilla tid men nu e det klart.  så nu har alwa å jag mumsat på de med potatismos och grönpepparsås gjord på stekskyn. Mmmm, gott var det.

Halv fem kommer prästen så ska vi gå igenom lite till dopet. Johannes å lena ska vara faddrar. Får se om johannes e lika nervös i kyrkan den här gången ;)
Nu har de flesta hört av sig iallafall, några kvar bara.
Blir nog lite lagom med folk ;) Får väl räkna med lite bortfall eftersom vi var lite sena med å få ut inbjudningarna.

Ubbe skulle på poker ikväll så barnen å jag ska ha lite fredagsmys tänkte jag.

Förhoppningsvis kommer johannes imorrn å hjälper ubbe i tvättstugan. Dags att de händer nåt där snart, var ju bara ett halvår sen de rev ut den ;) Kanske kan bli klart till jul i den här takten. Börjar bli ganska trött på å ha tvättmaskinen i badrummet där nere. Liksom inge kul å tvätta när man inte får plats.

Alltså dessa jävla telefonförsäljare, blir galen!!! Har precis gått ur vi föräldrar för jag kände att de var onödiga utgifter och att jag aldrig hinner läsa tidningen. Nä då ringde de förut, "ja, vi ser att du vart medlem förut. vill du prova på fyra nummer och få en film för 98:-" Nä, de vill jag inte. då hade jag väl för f..n inte avslutat mitt medlemskap. Nix hjälper ju bara på sånt man inte vart med i tidigare, men tycker att allt man inte är med i skulle ingå i deras avtal.

RSS 2.0